W cyklu wywiadów z inspirującymi kobietami w ramach Gospodarczego Forum Kobiet - rozmowa z trenerką indywidualną Marysią Mańko.
Czytaj więcej...Po przeszło trzech latach prac jego "Król" właśnie trafia na telewizyjne ekrany.
Czytaj więcej...O różnicach i podobieństwach między kuchnią polską i koreańską mówi Basia Starecka, dziennikarka kulinarna i wielbicielka azjatyckich smaków.
Czytaj więcej...Rozmowa z Hanią Darmas - współorganizatorką Festiwalu Świadomej Kobiety “Wabi Sabi” - Milabo – holistyczna praca z ciałem i duszą
Czytaj więcej...Kiedy inni twórcy mieli przymusowy urlop w czasie pandemii, Anna Kazejak nie mogła opędzić się od pracy. Ukończyła serial audio "Fucking Bornholm", który stał się hitem.
Czytaj więcej...Prawdziwy, twórczy artysta nie nudzi. Jan Nowicki należy do tego szczególnego gatunku bardzo nielicznych artystów, którzy nie nudzą nigdy – ani jako artyści, ani jako osoby prywatne.
Czytaj więcej...Nie lubię konwencji klasycznych biografii, są na ogół spłaszczone i hagiograficzne a zbytnia wierność oficjalnej wersji blokuje wyobraźnię – mówi Agnieszka Holland przyznając, że jej najnowszy film "Szarlatan" nie jest klasyczną biografią czeskiego uzdrowiciela Mikoláška.
Czytaj więcej...Z Anną Dziewit-Meller rozmawiają - Agnieszka Jadczyszyn i Ilona Klejnowska-Kamińska
Czytaj więcej...Naturalny las jest tworem wielopoziomowym – mówi Łukasz Łuczaj, etnobotanik, popularyzator dzikiej kuchni, autor książek o roślinach jadalnych i spożywaniu owadów, kierownik Zakładu Botaniki Uniwersytetu Rzeszowskiego i mieszkaniec Pietruszej Woli na Pogórzu Dynowskim.
Czytaj więcej...