Robisz grilla i pieczesz karkówkę na aluminiowej tacce, albo rybkę w aluminiowej folii? Panikować z tego powodu na pewno nie trzeba, choć lepiej ograniczać tego rodzaju materiały w kuchni. Nie chodzi tylko o ochronę środowiska.
Czytaj więcej...To FAKT! Naukowcy z brytyjskiego National Marine Aquarium, Plymouth University i University of Exeter dowiedli, że regularne przyglądanie się akwariowym rybkom ma pozytywny wpływ na psychikę i ciało człowieka.
Czytaj więcej...W czasie pandemii alternatywą dla tradycyjnych wizyt w gabinecie stała się telemedycyna.
Czytaj więcej...Jeśli masz stan przedcukrzycowy lub już masz cukrzycę, dwa nawyki pozwolą na zwiększenie komfortu życia i skuteczną walkę z chorobą.
Czytaj więcej...Ryż może zawierać relatywnie dużo szkodliwego arsenu. Z tego powodu w Unii Europejskiej obowiązują normy określające jego maksymalne dopuszczalne stężenie w tym produkcie.
Czytaj więcej...Pandemia w rozkwicie. Naukowiec, który od lat bada zachowania seksualne i relacje Polek i Polaków sprawdził, jak w czasie w pierwszych miesięcy naszych zmagań z nowym koronawirusem – w miesiącach od marca do maja - układały się bliskie relacje w naszych domach.
Czytaj więcej...Regionalne centra krwiodawstwa i krwiolecznictwa apelują do wszystkich osób, które chorowały na COVID-19 i zostały uznane za zdrowe, do oddawania osocza krwi.
Czytaj więcej...Prawie 20 tys. żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej dostało w ostatni weekend wezwania do natychmiastowego stawiennictwa w swoich jednostkach.
Czytaj więcej...Rak płuca jest obecnie najczęstszą̨ nowotworową przyczyną zgonów nie tylko wśród mężczyzn, ale i kobiet.
Czytaj więcej...