Światowe systemy opieki zdrowotnej odpowiadają za 4% globalnej emisji dwutlenku węgla - to więcej niż lotnictwo czy żegluga. Gdyby sektor zdrowia był krajem, byłby piątym co do wielkości emitentem gazów cieplarnianych na świecie. Czytaj więcej...
Choć na przestrzeni lat zmieniały się potrawy na świątecznym stole, to pewne elementy kojarzące się z Wielkanocą pozostały stałe – jajka, radość i apetyt na łakocie.
Czytaj więcej...Od kilku lat rośnie zainteresowanie wiosennymi wielkanocnymi wyjazdami. Nie są one jeszcze tak popularne, jak te w okresie gwiazdkowo-noworocznym. Wzrost jest jednak bardzo widoczny. Czytaj więcej...
Rząd zapowiada wprowadzenie zmian do ustawy o systemie kaucyjnym. System ma zwiększyć wydajność zbiórki i recyclingu opakowań po napojach.
Czytaj więcej...Co trzeci Polak spośrod regularnie kupujących online dokonuje zakupów w zagranicznych e-sklepach. Tak wynika z najnowszego badania. Czytaj więcej...
W lutym w sklepach było średnio o 3,9% drożej niż przed rokiem. Tak wynika z analizy blisko 60 tys. cen detalicznych. Czytaj więcej...
Od lat tradycyjna polska kuchnia przyciąga wielu turystów, stając się jedną z rozpoznawalnych atrakcji turystycznych kraju. Czytaj więcej...
Jeden z rejestrow dłużnikow podaje, że w ub.r. odsetek zadłużonych w sektorze rolnym wzrósł o 1,1%. Z kolei inny podmiot wskazuje, że spadł on o 5,3% rdr. Łączna kwota zaległości – w zależności od bazy danych – zwiększyła się rdr. od 0,1% do 4%.
Czytaj więcej...Pieczarki to jeden z najpopularniejszych grzybow w polskiej kuchni, ceniony za jego wszechstronność, doskonały smak oraz właściwości zdrowotne.
Czytaj więcej...